man cleaning the gutter - schoonmaak stockfoto's en -beelden

In sommige gevallen kan het product echter via een speciaal contract of speciale regeling worden geleverd via de belangrijkste bouwbedrijven.

In feite kan ‘reinigen’ een combinatie zijn van reiniging, service en/of routineonderhoud. Bewerk

Oer het algemeen zijn er twee soorten reiniging:

Dagelijkse schoonmaak

Regelmatige schoonmaak (periodiek)

Deze schoonmaakservice vindt plaats tijdens reguliere kantooruren.

Een voorbeeld van een ochtendreiniging kan een tijdelijke schoonmaak van de badkamer zijn. Een bedrijf dat in een restaurant werkt, kan voor de maaltijden de vloer dagelijks schoonmaken.

Onderhoud

Onderhoud is een reiniging die verder wordt uitgevoerd tegen een afgesproken schema. Een onderhoudsreiniging omvat het opnieuw schilderen en vervangen van oppervlakken die zijn blootgesteld aan water, stof of andere stoffen.

Een reiniging kan grondig worden uitgevoerd en een bepaalde omvang hebben, of hoeft niet gereinigd te worden. Bij het behandelen van rioollekkages is echter enige onderhoudsreiniging, zoals het verwijderen van tapijt, noodzakelijk.

Dode of verborgen vlekken verwijderen

Als er na het reinigen vlekken achterblijven of bruin worden, of als de muur bedekt is met een laag vuil of olieresten, moet de reiniging worden voortgezet. Als de vlek eenmaal is verwijderd, kan de kleur op een doorschijnende manier veranderen en is de muur weer schoon. Bewerk

Rioolverontreiniging / vervuiling

Afval, afvalwater en vloeistoffen zoals oliedruppels moeten worden schoongemaakt, maar aangezien sommige gemorste afvalwater of afzettingen niet zo zichtbaar zijn als andere, mag een analist dit geen bug-cleaning noemen. Ze zouden het milder kunnen uitdrukken als “bouwverontreiniging” of “bouwwaterverontreiniging”.

Asfalt- of teerachtige vervuiling kan worden gereinigd door te schrobben, maar het is verstandig om de plek eerst te testen op toxiciteit en dan over te gaan tot een grondige reiniging.

Een grootschalige besmetting van waterbronnen kan vervelend zijn, aangezien niets zo goed sanitair bevordert als straling. Sommige bedrijven besluiten hun bron op te ruimen om de blootstelling aan straling te verminderen. Benjamin Cosentino van de Universiteit van Manchester heeft ons een geweldige methode gegeven om dit te doen: het samenklonteren van methaan en waterstofgas, dat de bron ‘bevriest’ en toegankelijk maakt. Sulfide en waterstofmonoxide zijn even effectief, omdat ze de ademhaling onderdrukken. Gewapend met deze informatie kan het gebruik van behandeld drinkwater worden voortgezet.

Maar laten we er rekening mee houden dat er meestal maar een kleine hoeveelheid schoonmaak nodig is, omdat de bars en restaurants opzettelijk knoeien met het interne uiterlijk van de muren en plafonds. Op plekken waar de patina van geluk, wratten en andere symbolen het gebouw op een prettige manier hebben gekleurd, is schoonmaken, dieptereiniging en opknappen overbodig.

 

In het bovenstaande en andere voorbeeld hebben we de uitdrukking “schoonmaken” gebruikt. Dit wil niet zeggen dat er geen andere banen zijn die soortgelijke diensten vereisen.