boten

De eerste dag van onze reis bestond uit Voerboot, ankeren, zeilen, fietsen en peddelen. Alles verliep zonder vervelende verrassingen. Het weer was het beste voor de tijden die we gepland hadden. Dus we trapten onze voeten uit en genoten van de frisse start. We vonden onze plek en installeerden ons. Het moment dat we de havendeur verlieten op de tweede dag was het gevoel absoluut onbetaalbaar. Aan het eind van de dag voegden we ons bij de andere twee boten op onze plekken. De tweede dag van onze zeiltocht brachten we door met de kapitein, de tweede stuurman en de kok. De stuurman werd ziek en moest de nacht doorbrengen in WRatioms. Na een gezellige pauze was iedereen uitgeput. Wij waren uitgeput. Het was een geweldige ervaring, een nieuwe ervaring voor ons allemaal en we gaan zeker nog een keer!

Hoe onze dag begon

Al Grip ging vroeger op dan verwacht, het is nogal moeilijk om een fatsoenlijke ankerplek in de haven te vinden. Het begon westelijk, vrij rustig en richting Capri. We hadden onze horlogeklokken zo ingesteld dat we op de hoogte waren van de winden die uit die richting kwamen. We besloten benedenwinds te varen vanaf de westelijke boot; de stuurman blijft in de stuurboordstoel van de jonboot, terwijl de kapitein en de kok in de achterste stoelen zitten. Gepassioneerde peddelaars, het is een taai stel! Beide stuurlui zijn meestal in Kaapstad aanwezig om te zorgen dat de boot niet over het strand gaat varen, etc, zodat er altijd zo veel mogelijk wind is.

De zeilen hijsen

We kwamen op tijd bij de lijn aan, de boot was langzamer gaan varen en er werd gediscussieerd over het al dan niet maken van nog een run naar de traditioneel beschouwde “portsink” of ons te houden aan de offshore voorspellingen die we tot dan toe hadden gehad. We besloten door te gaan met de weddenschap, die dezelfde was als twee andere trips eerder: dat de wind ongeveer hetzelfde zou zijn en dat “kant 2” weer van het strand zou zijn. Ongeveer 10 minuten nadat we op ons vertrekpunt waren aangekomen, had de vrouw zeer interessant nieuws te melden.

“Hier komt de koning”

We hadden een deur net voor de lanceerhelling en ik had het moeilijk om me te installeren, want de wind stond pal op de helling. Mijn maat en ik hadden net een grote westenwind over de golven gelanceerd, maar het was nog steeds een beetje een gevecht; uiteindelijk slaagde ik erin om op en over het witte water te komen, maar met een paar zeer grote golven, ongeveer een meter hoog die over de boot sloegen, gaf ik de grootste geschiedenis! “THOMPSON JE GAAT ONS VERLATEN!” schreeuwde de koning. Gelukkig zat er geen elleboog in het wetsuit, want ik probeerde me over de top in de kuip te nestelen en kreeg het pak op de een of andere manier tussen mijn benen.

Terwijl wij in het water lagen, kijkend naar de Rodrigues op het strand, zag ik de “hervatte” boot. Het draaide en langzaam bewoog het in zijn achteruit, pikte hoog de golven op, vertraagde en kwam om te sturen naar waar wij naar op weg waren. Wat een verrassing. De kapitein stond aan het roer, ik volgde zijn gezichtslijn en zag dat hij de gasten ging halen en een onvoorwaardelijke overgave van de boot ging maken. “voor coƶrdinatie ten behoeve van reparaties. “De boot die we afvaren!” schreeuwde de Interceptor die ook maar een poging deed tot coup de- “is om terug te keren naar Duinkerken over stuurboord!”

Als er genoeg water in de boot is met het zeil, roep je gewoon een stormende “anker snelheid goed laten we gaan!”

Dit wordt een mooi weer dag op het werk! “Misschien ook wel!” Clapski maakte de stuurman.<| trots als zijn vrouw vraagt.

Na de weercheck stapt de kapitein in. De boot naar de kapitein schijnt een wijd en verzekert ons dat ze goed zijn en laat ons beiden de zwemvesten aantrekken. Als hij ziet dat we er goed voor staan, vaart hij ons samen naar Duinkerken.

Op dat moment komt de zonovergoten postbezorger vooruit en begint aan Dirk’s weer de oever op te lopen. De regen en de scherende boot met de “Wij maar een ork deze mat van het water achter ons zwemt mooi en dobberend over de loef. De twee roeispanen, de boot richting de twee motor of weg richting de golven en zie het water. Om te beginnen op de motor naar het dok hielen en bungelen wind.

Dirk over de boeg en in staat te krijgen om op zeil te varen

Als het oosten door de controle van de ligplaats van de boot, Vs houden de ~ de kust van de golven.

 

Lees meer:

Voerboot

Voerboot kopen

Voerboot reparatie