Juridisch advies Breda

 

 

 

 

 

Juridisch advies kan worden ingewonnen bij verschillende bronnen, of het nu gaat om een advocaat, een procureur of een notaris, een overheidsdienst, een burgeradviesbureau of een andere bron zoals het Citizens Advice Bureau.

Juridisch advies is belangrijk voor personen die betrokken zijn bij een rechtszaak. Het kan helpen bij het verkrijgen van een schadevergoeding of het treffen van een schikking, het kan helpen bij het plannen van een rechtszaak, of het treffen van financiële regelingen om te helpen bij het herstel na een rechtszaak.

Het is betrekkelijk eenvoudig om juridisch advies in te winnen. Er zijn een aantal organisaties, waaronder het Citizens Advice Bureau, die gratis advies geven aan mensen die hulp nodig kunnen hebben.

Dan zijn er nog de advocatenkantoren. De juridische beroepen hebben hun eigen gedragscode ontwikkeld en dankzij hun opleiding hebben veel advocaten een gedegen kennis van het systeem en zijn zij in staat juridisch advies te geven.

Mensen die advies willen inwinnen, moeten eerst wat onderzoek doen naar de grotere rijkdom van het onderwerp, wil het gratis zijn. Dit kan vaak worden gedaan door naar het Citizens Advice Bureau te gaan, dat kosteloos advies kan geven.

Na deze eerste bijeenkomst wordt een besluit genomen op een vergadering waaraan u en leden van de balie, een advocaat of een accountant deelnemen, die eventueel hun eigen mening kunnen geven. Na deze vergadering wordt u een exemplaar van de formulieren/fiches van het “reorganisatieplan” toegezonden en begint u een duidelijker beeld te krijgen van wat de oplossing zou kunnen zijn.

Het kan ook mogelijk zijn om juridisch advies te krijgen met de hulp van een persoon die “Krijg feedback van uw advocaat” wordt genoemd of een “Juridisch adviseur” (allemaal namen die informeel zijn). In het eerste gesprek bespreekt u de feiten met hen en kijkt u welke hulp zij kunnen bieden. Als het mogelijk is om gratis advies te krijgen, worden er geen kosten in rekening gebracht.

Advocaten of solicitors worden in de eerste plaats gereguleerd door de Solicitors Regulation Authority, op dezelfde wijze als elke andere advocaat of gekwalificeerde adviseur.

Een andere route is contact opnemen met een volledig gekwalificeerd en gereguleerd Hypotheek Advies Bureau. Deze organisatie kan u advies van onschatbare waarde geven, maar u moet zich ervan bewust zijn dat zij als liefdadigheidsinstelling zwaar gereguleerd zijn door de Solicitors Regulation Authority en dat alles door hen moet worden uitgevoerd in overeenstemming met hun regelgeving. Zij brengen u vaak niets in rekening en sommige zullen een deel van hun eigen praktijkpensioenen op zich nemen (maar hun honorarium hangt af van hun regeling met een geldschieter).

Er zijn andere instanties voor juridisch advies, zoals het Citizens Advice Bureau, een gratis juridische adviesdienst, de Law Society, of de Legal Advice Counselors of Sanarraye and Warhead, om er maar een paar te noemen.

Uiteindelijk kan een beroep worden gedaan op de diensten van een advocaat of een andere derde. De professionals weten hoe de wet werkt; zij zullen gratis juridisch advies kunnen geven.

Veel mensen met financiële problemen krijgen bijvoorbeeld al “juridisch advies” van het Citizen’s Advice Bureau of de Law Society. Of zij krijgen gewoon de eerste vraag van een schuldeiser wanneer zij een schuldhulporganisatie bellen.

Er kan een rechterlijke uitspraak tegen hen worden gedaan; dat zou wel eens de eerste stap kunnen zijn.

Indien de onderhoudsplichtige voor de rechter wordt gedaagd en een beschikking tot het doen van huwelijksbetalingen krijgt, of indien de onderhoudsplichtige niet in staat is te werken, kan hij zich mogelijk beroepen op zijn deel van de bijdrage.

Zoals gebruikelijk zal de rechtbank beslissen of de schuldenaar een bijdrage kan leveren op basis van wat hij zich kan veroorloven.

Het loont de moeite wat tijd te nemen om de huidige financieringsbronnen te leren kennen (als u niet weet waar u hulp kunt vinden, vraag het dan), zodat u kunt beslissen welke weg voor u de juiste is.

lees meer: