Hoe krijg ik een vaarbewijs voor een dagcursus

Als je in een stad woont waar je een vaarbewijs kunt krijgen voor slechts een paar honderd euro, of zelfs gratis, dan is dit artikel voor jou. De basisprincipes van het halen van een vaarbewijs voor een dagcursus zijn deze:

Kies een bootvriendelijke staat waar je vooraf een dagcursus kunt krijgen. Zoek een bootclub of een door de staat beheerde vaarschool die een dagcursus aanbiedt. Je moet je vooraf inschrijven voor de cursus. Kom op de dag van de cursus opdagen met al je papierwerk in orde. 18 jaar of ouder zijn. Slagen voor het schriftelijk examen. De vaartest afleggen.

Dagcursus vaarbewijs

Haal uw vaarbewijs van tevoren.

In sommige staten kunt u uw vaarbewijs van tevoren halen. Dit kan een goede optie zijn als u ver weg woont van een staat waar u een dagcursus kunt volgen. Het is ook een goed idee als u een dagcursus wilt volgen, maar uw plaatselijke vaarclub maar een beperkt aantal plaatsen heeft. In sommige staten kun je een dagcursus volgen en daarna meteen examen doen. Op die manier kunt u uw vaarbewijs nog sneller halen. Om je staatsbrevet vooraf te halen, kijk je online welke staten deze optie bieden. Inwoners van Texas kunnen bijvoorbeeld hun rijbewijs van tevoren halen.

Hoe lang duurt de cursus?

De lengte van de vaarcursus kan van staat tot staat verschillen. Maar u zult waarschijnlijk een paar uur nodig hebben om de cursus te volgen. Dat kan genoeg tijd zijn om een paar zeilers op het water te zien, en ook om een gevoel te krijgen voor de uitrusting en de procedures die bij het varen komen kijken. U zult waarschijnlijk het grootste deel van de tijd in een klaslokaal doorbrengen. Er wordt waarschijnlijk van u verwacht dat u stil zit en de informatie in u opneemt. Daarom is het een goed idee om van tevoren een dagcursus te kiezen.

Wat gaat u leren?

De cursus is meestal bedoeld om u een korte inleiding in het varen te geven. U leert bijvoorbeeld hoe u veilig op en van het water kunt komen, hoe u de apparatuur moet bedienen en welke navigatieregels er gelden voor het bootverkeer. Ook leer je de basis van het varen, zoals het opzetten van de boot, sturen, zeilen en de motor.

Ontvang uw certificaat van voltooiing

Veel vaarscholen geven je een certificaat van voltooiing als je een vaarcursus met succes hebt afgerond. Je kunt dit certificaat gebruiken om aan een staat te bewijzen dat je op het water mag varen. Je kunt het certificaat ook gebruiken om een aanvraag in te dienen bij je plaatselijke vaarclub om je vaarbewijs te halen.

Laatste tips

Als je erover denkt om een vaarcursus te volgen, maar er nog over twijfelt, zijn hier wat actuele tips voor je: Als je niemand kent die samen met jou wil leren zeilen, kun je je niet zomaar naar een dagcursus haasten. Zoek in plaats daarvan online naar een zeilschool die avond- of weekendcursussen aanbiedt. Als je het geld niet hebt voor een dure dagcursus, of een weekend zeilen, dan kun je nog steeds een vaarcursus volgen. Je kunt de cursus altijd goedkoop volgen en je zeilervaring gebruiken als onderdeel van je aanvraag voor een vaarbewijs.

Houd in gedachten dat een dagcursus slechts het begin is van je zeilervaring. Om echt te leren zeilen, moet u zich inschrijven voor een zeilcursus. En meer geavanceerde zeiltraining kunt u alleen krijgen door lid te worden van een zeilclub.